Uvjeti korištenja

Otvoreni Blog ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Otvoreni Blog neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga Otvorenog Bloga.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga Otvorenog Bloga, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:
a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
b) objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
c) lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
d) manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga Otvorenog Bloga,
e) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
f) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje,
g) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
h) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Otvoreni Blog zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim Uvjetima korištenja.
Otvoreni Blog zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge Otvorenog Bloga uključivati reklame, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Otvorenog Bloga neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja Otvorenog Bloga.

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj na Otvorenom Blogu je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu dozvolu Otvorenog Bloga ili oglašivača. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava, o tome je dužan izvijestiti Otvoreni Blog. Sadržaj objavljen na Otvorenom Blogu smije se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu te uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te svakog navedenog ograničenja prava.

Otvoreni Blog je ovlašten da daje dopuštenja za umnožavanje, distribuciju i priopćavanje objavljenih sadržaja na Otvorenom Blogu javnosti, u komercijalne svrhe, pod uvjetom navođenja izvora i postavljanja linka na izvor,  uz ugovaranje odgovarajuće naknade, sa ovlaštenim predstavnikom Udruge “Uzajamnost”. Naknada za autorska djela pripada autoru. Prihodi od sponzorstava, donacija, oglasa, te drugi prihodi Otvorenog Bloga prihod su Udruge “Uzajamnost”.

REGISTRACIJA KORISNIKA I POSJETITELJA OTVORENOG BLOGA

Registracijom za usluge Otvorenog Bloga korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku.
Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.
Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom servisa Otvorenog Bloga.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA

Otvoreni Blog poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku nisu dostupni trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

LINKOVI NA DRUGE WEB-STRANICE

Neki od linkova na Otvorenom Blogu vode na stranice drugih web-siteova i servisa. Te stranice nisu pod kontrolom Otvorenog Bloga i isti nije odgovoran za sadržaj tih stranica niti za linkove na tim stranicama.
Poslovni odnos (što između ostalog uključuje korespondenciju, plaćanje, dostavu roba i usluga i sl.) između posjetitelja i oglašivača na i izvan Otvorenog Bloga isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Otvoreni Blog nije odgovoran ni za kakvu štetu nastalu objavljivanjem i reklamiranjem na svojim web stranicama i blogu.

SADRŽAJ DOBIVEN OD KORISNIKA I POSJETITELJA PORTALA

Otvoreni Blog nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji Otvorenog Bloga, iako zadržava pravo da tijekom korištenja usluga Otvorenog Bloga koristi neke od tih sadržaja u promotivne svrhe usluga unutar kojih je sadržaj objavljen.
Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima bloga.

PROMJENE USLUGA I SADRŽAJA PORTALA

Otvoreni Blog zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na Otvorenom Blogu bez obaveze prethodne najave. Otvoreni Blog nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

UKIDANJA I ZABRANA KORIŠTENJA USLUGA PORTALA

Otvoreni Blog zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i/ili obrazloženja.
Otvoreni Blog ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Otvoreni Blog zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja. Svaka promjena bit će objavljena na web adresi Otvorenog Bloga.
Otvoreni Blog će povremeno putem Otvorenog Bloga obavijestiti posjetitelje o važnim izmjenama i dopunama Uvjeta korištenja.

Oglasi